Hoe werkt het

Ik wil vrijwilliger worden

 • Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan bied de website van het vrijwilligers service punt Emmen u de mogelijkheid om de vraag van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, in de vacaturebank te bekijken. U kunt dan via "reageren" aan de organisatie kenbaar maken dat u belangstelling heeft. 
  Ook bied de website u de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te vinden bij particulieren die een hulpvraag hebben. De hulpvraag komt meestal voort omdat de kennis en de vaardigheden ontbreken of omdat men het zelf niet (meer) kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ophangen van een lamp, boodschappen doen. Dit kan dan eenmalig of als regelmatig terugkomende hulp zijn. Tijdens het aanmelden als vrijwilliger kunt u aangeven wat u wilt. Wanneer u aangeeft dat ze u om hulp mogen vragen kunt u ook aangeven waar ze u voor mogen vragen en welke talenten u wilt inzetten. U moet zich wel aanmelden waarna u inloggegevens krijgt.

  Ik zoek hulp als partuculier
   
 • U heeft hulp nodig omdat u het zelf niet (meer) kunt en u niet weet wie u hierbij zou kunnen helpen. Het is mogelijk om uw vraag via de website te stellen. Het is mogelijk dat u kiest voor een directe koppeling tussen uw vraag en een vrijwilligers die heeft aangegeven dat hij/zij gevraagd kunnen worden. Ook kunt u kiezen om via een bemiddelaar iemand te zoeken die u kan helpen. Uitgangspunt is dat iemand u helpt die bij u in de buurt woont. U moet zich wel aanmelden waarna u inloggegevens krijgt.

  Ik werk voor een organisatie
   
 • U werk voor een organisatie die op zoek is naar vrijwilligers. U kunt dan uw organisatie aanmelden waarna u inloggegevens krijgt. Wanneer u dan inlogt krijgt u de mogelijkheid om u gegevens bij te werken, uw organisatie te presenteren, kunt u vacatures plaatsen en kunt u geplaatste vacatures aanpassen. Bij het plaatsen van een vacature kunt u zelf een begin en einddatum invoeren. Wanneer blijkt dat de vacature niet meer nodig is kunt u deze zelf in het archief plaatsen. Reacties op vacatures worden in een mail naar de organisatie gestuurd. Vanuit het programma zal er een paar weken later een mailtje naar de organisatie gestuurd worden met hierin een uitnodiging om deel te nemen aan het invullen van een formulier over de uitkomst van de reactie. (wij willen graag inzicht in de uitkomsten en weten hoeveel matches er gemaakt zijn).

 

Wanneer er vragen of opmerkinge zijn hoor ik deze graag via vsp@welzijngroepsedna.nl